PerfectXL voor het bouwen en valideren van spreadsheets

inca

Excel is een geniaal programma. Iedereen kan er mee werken, maar het maken van een goede betrouwbare spreadsheet is een kunst. Infotron en het TU Delft SpreadsheetLab hebben daarom samen PerfectXL ontwikkeld. PerfectXL is een webbased programma om Excelbestanden aanzienlijk sneller te begrijpen, controleren en verbeteren. PerfectXL is geschikt voor het bouwen van betere spreadsheets en voor het valideren van spreadsheets.

Laten we spreadsheets beter maken

PerfectXL voor het bouwen van spreadsheets

Zorgt voor een goed georganiseerd bestand

Met PerfectXL ziet u in een oogopslag hoe de relatie is tussen de verschillende tabbladen. Door de juiste volgorde te kiezen en onnodige relaties te verwijderen wordt de spreadsheet veel begrijpelijker.

Maakt het eenvoudig en leesbaar

Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan. Gelukkig heeft u met PerfectXL de tool in handen om uw spreadsheet beheerbaar te houden. Een eenvoudig en leesbaar Excel bestand is goud waard. 

Met aanzienlijk minder risico's

PerfectXL detecteert automatisch maar liefst 21 soorten risico's in spreadsheets. Vaste getallen in formules, vervelende dubbeltellingen, zoekfuncties met een verkeerd bereik etcetera.

PerfectXL voor het valideren van spreadsheets

Visualisatie

Interne structuurcontrole

PerfectXL visualiseert de referenties en externe bronnen, onderzoekt de verbanden tussen input, berekeningen en output en controleert de opbouw van gegevens en formules.

18 risicos

Check op 18 risicogebieden

PerfectXL detecteert 18 verschillende soorten risico in spreadsheets. Van verkeerd gebruikte Vlookups tot vaste getallen in formules. Van referenties naar lege cellen tot dubbeltellingen.

Formules

Scan op formules en constanten

Voor een goede validatie hebben we een snel overzicht nodig van alle gebruikte formules en gebruikte constanten in een spreadsheet. Wat wordt er in de Excel allemaal berekend?

PDF rapport

Resultaten delen en reviewen

Met de PDF-exportfunctie van PerfectXL kunt u bevindingen gemakkelijk delen met collega's. Met speciale Excel-rapportages kunt u eenvoudig de adviezen opvolgen in uw eigen spreadsheet.