Better Spreadsheets, Better Business

In 90% van alle belangrijke beslissingen in organisaties worden spreadsheets gebruikt. Dan moeten deze natuurlijk wel goed zijn. Wanneer u uw spreadsheet door ons laat bouwen, kunt u daarvan op aan.

Case #1

Roostertool Basisonderwijs

Docenten in het basisonderwijs hebben tegenwoordig niet alleen in naam een systeem met 40-urige werkweken, maar ze moeten er ook echt naar handelen. Dat is een grotere overgang dan het lijkt. Vrije dagen aanvragen in de vakantieperiode, meer- en minderwerk bijhouden etc. In opdracht van de PO-raad hebben we een roostertool ontwikkeld voor basisscholen. De schooldirectie voert een standaardrooster in. Docenten maken hun eigen individuele planning. De schooldirectie voegt automatisch samen en heeft daarmee een nieuw instrument voor capaciteitsplanning. De Excel cao- en roostertool is door de PO-raad gratis beschikbaar gesteld aan ruim 7.000 basisscholen.

Case #2

Rekenprogramma Vastgoed MVGM

Vastgoedmakelaars hebben te maken met enorme projecten waarbij honderden factoren van invloed zijn op taxatiewaarde en rendement van vastgoed objecten. MVGM is zo’n vastgoedmakelaar. MVGM heeft samen met Infotron een een geheel nieuwe versie van haar Excel vastgoed-rekentool ontwikkeld. Het rekenwerk blijft complex, maar de spreadsheet zelf is betrouwbaar, risicobestendig en gebruikersvriendelijk geworden. MVGM heeft met deze tool een blijvend onderscheidende kracht binnengehaald.

Case #3

Distributiemanager Voedselbanken

Ruim 8300 vrijwilligers van de voedselbanken zijn wekelijks hard bezig om ervoor te zorgen dat 85.000 mensen een voedselpakket ontvangen. Elke week weer. Om de inmense voorraad voedsel die het Tilburgse distributiecentrum wekelijks binnenkrijgt bij te houden en opnieuw te verdelen onder de voedselbanken in de regio hebben wij een eenvoudig distributiesysteem in Excel ontwikkeld.

Dit systeem maakt het mogelijk iedere pallet aan voedsel eenvoudig en dummy-proof in te voeren en een zogenaamde Pakbon uit te printen. Via hetzelfde systeem worden er selecties gemaakt voor de uitlevering naar voedselbanken en wordt de voorraad bijgehouden. Dit alles op zo’n manier dat niet-Excel kenners er prima mee overweg kunnen.

Case #4

Theaterplanner IMC Podiumkunsten

Theaters werken meer met cijfers dan ze lief is. Het is onvermijdelijk. Bezoekersaantallen, onderhandelingen met artiesten of producenten, allerlei afdrachten etc. In opdracht van IMC Podiumkunsten hebben we daarom de meest eenvoudig ogende planning- en onderhandelingstool gemaakt die je kunt bedenken. Uiteraard in Excel.

Case #5

Memory Research Talentpools

Slimme selectie is de sleutel van HR-succes. Memory Research heeft dit principe omarmt. Daarom heeft zij, in het kader van hun programma van Talentpools in IT, Energy, Law en Corporate, aan Infotron gevraagd de database van verzamelde kandidaten zo overzichtelijk en handzaam mogelijk te presenteren. HR-managers van toonaangevende bedrijven moesten hiermee in staat zijn supersnel en foutloos kandidaten te selecteren.