Better Spreadsheets, Better Business

Bij Infotron zijn we altijd bezig met het verbeteren van spreadsheets, Wij werken elke dag, de hele dag met spreadsheets. In feite denken we in spreadsheet taal. Daarom vinden wij het niet alleen leuk om hulp te bieden bij spreadsheet uitdagingen. Wij durven ook te beweren dat we de beste zijn op dit gebied.

 Wist je dat…

 • 13
  Een Excel spreadsheet wordt gemiddeld door 13 verschillende mensen bewerkt

 • 90%
  90% van alle zakelijke analyses zijn gebaseerd op spreadsheets

 • 88%
  88% van alle spreadsheets bevat serieuze risico’s of foute formules

 • $7
  Jaarlijks zorgen slechte spreadsheets voor 7 miljard dollar aan verliezen

Over Infotron

Spreadsheets maken is kunst

Met Excel kan bijna alles: van eenvoudige berekeningen en planningen tot het opstellen van uitgebreide businesscases en het maken van complete systemen voor voorraadbeheer en distributie. En miljoenen mensen kunnen ook best goed met Excel overweg, maar hoe vaak komt u toch niet een Excelbestand tegen waarvan u denkt: Wat is hier gebeurd? Klopt dit wel, wat staat er eigenlijk? Het maken van echt goede en betrouwbare spreadsheets is een kunst.

Wij valideren & creëren

Zoek jij ook een eenvoudige oplossing om je spreadsheets te verbeteren en betrouwbaarder te maken? Om spreadsheets te bouwen en efficiënt te controleren op risico’s? Probeer PerfectXL! Wil je op maat gebouwde spreadsheets voor je bedrijf? Of wil je dat je spreadsheet wordt gecontroleerd door een professional? Daar kan Infotron je bij helpen! We hebben drie oplossingen om jou verder te helpen met Excel: onze software, onze hulp en onze expertise. Wil je hier meer over weten? lees dan verder!

Oplossing 1: Excel add-in

PerfectXL, the Spreadsheet Risk Eliminator

PerfectXL is een state of the art tool, ontstaan in een samenwerkingsverband tussen Infotron en de TU Delft, waarmee u razendsnel de kwaliteit van spreadsheets controleert. PerfectXL visualiseert uw spreadsheets waardoor u ziet hoe ze werken en detecteert 70 verschillende soorten risico’s, zoals onterechte dubbeltellingen, vaste getallen in formules, verkeerd gebruik van ranges en te complexe formules. PerfectXL werkt niet alleen als een aparte webtool maar ook binnen excel. U kunt gebruik maken van PerfectXL door middel van een abonnement en kan het gratis testen. Voor grotere organisaties leveren we ook private cloud oplossingen en on premise edities. Bekijk de video, dan weet u meteen hoe PerfectXL werkt:

Met trots kunnen we zeggen dat PerfectXL wordt gebruikt door kenners van het vak. De volgende bedrijven omarmden als eerste onze tooling:

Oplossing 2: Validatie

Infotron Spreadsheetvalidatie

Twijfelt u over de kwaliteit van uw spreadsheets? Of heeft u een validatie van Experts nodig om de kwaliteit van uw spreadsheets vast te leggen? Wij kunnen in korte tijd uw Excelbestanden controleren en valideren. U ontvangt van ons een heldere rapportage over de goede en de minder goede kanten van de spreadsheet. Aan de hand van de rapportage kunt u direct zelf aan de slag of u kunt de rapportage gebruiken om anderen te laten zien dat uw spreadsheets het vereiste niveau hebben.

De analyse vindt plaats op basis van de risico’s die door onze tool PerfectXL worden gedetecteerd en de visualisaties die de tool van uw Excelbestanden maakt. PerfectXL detecteert risico’s zoals vaste waarden in formules, onterechte dubbeltellingen, verkeerd gebruik van ranges, te complexe formules etcetera. Wij hebben spreadsheets gevalideerd voor onder andere:

Oplossing 3: Bouwen

Infotron bouwt uw Excel bestanden

Ieder organisatie van groot tot klein heeft talloze uitdagingen die met Excel kunnen worden aangepakt. Business cases, logistieke projecten, planningen en de meest ingewikkelde berekeningen. Wij staan klaar om u daarmee te helpen. Ons basisregel is daarbij altijd: hoe eenvoudiger hoe beter. We denken liever wat langer na om te komen tot een eenvoudige, elegante oplossing waar u mee verder kunt, dan dat we al onze energie besteden aan ingewikkelde oplossingen die u later niet kunt onderhouden. Waar het kan, vermijden we VBA. En als Excel helemaal niet de beste oplossing is voor uw situatie, dan zeggen wij het. We werken snel en tegen lage kosten. Met medewerking van het TU Delft SpreadsheetLab. Een paar voorbeelden:

Wij hebben onder gebouwd voor:

Excel Richtlijnen

Let op eenheden en getalnotatie

Excel horrorstories hebben nogal eens te maken met het per ongeluk verwisselen, verschuiven of veranderen van eenheden of getalnotaties. Waar Amerikanen aan dollars denken, denken Europeanen aan Euro’s. Grote organisaties denken in duizendtallen, kleine organisaties moeten op de centen letten. En de Engelsen, die hebben eigen eenheden voor alles…

Let op eenheden en getalnotatie Subscribe aan alle guidelines

Partners & cliënten

In samenwerking gemaakt

Spreadsheets analyseren en risico’s herkennen is een ongelooflijk ingewikkelde klus. Al zeggen we het zelf. Gelukkig staan we er niet alleen voor. We werken nauw samen met SpreadsheetLab van TU Delft en we krijgen geweldige ondersteuning van Microsoft. Zo maken wij een product waar u écht iets aan heeft. Leer meer over onze partners

Vertrouwd door vooraanstaande bedrijven

PerfectXL ondersteunt partijen verschillende branches. De tool heeft zijn nut al bewezen aan accountants, consultants, fiscalisten en professionals uit de high tech, energie-, logistiek- en transportsectoren. Leer meer over onze klanten

Contact us directly

Get in touch